top of page

MÚZEUMPEDAGÓGIA

További információ és jelentkezés:

Urbán Gyöngyi

urban.gyongyi@postamuzeum.hu
+36 30 462 2481

Foglalkozásainkon a hozzánk ellátogató gyerekeknek többféle ismeretszerző és játékos programot kínálunk, így nyújtva lehetőséget az élményekben, tapasztalatokban gazdag tudásszerzésre. A múzeumpedagógiai programokban fontos szerepet kap az interaktivitás, a kreativitás, a szerepjáték, és a történelmi, társadalomtörténeti ismeretek megszerzése, illetve alkalmazása.

Foglalkozásaink:

  • Levél a múltból – A foglalkozás témája az írás, a levélírás, a levelezés története, és az üzenetközvetítők, a postások szerepe, a foglalkozáson lúdtollal és nádtollal írhatnak a gyerekek levelet, melyet végül viaszpecséttel zárhatnak le.

  • Titkosan írva – A gyerekek megismerkedhetnek a titkosírás néhány formájával, és ki is próbálhatják azokat.

  • Csináld magad! – Képeslapot, üdvözlőlapot készítünk egyedi motívumokkal, technikákkal, és a gyerekek bepillantást nyerhetnek a mail art alapjaiba is.

  • A madzagtelefontól a mobilig – A diákok játékos formában ismerkedhetnek meg a távbeszélő fejlődésének történetével.

  • Küldj üzenetet dróton! – A gyerekek megismerkedhetnek a vezetékes távíróval és egyszerű távírót építhetnek.

Múzeumpedagógiai foglalkozási igényét kérjük, legalább egy héttel előbb jelezze, a foglalkozás díja: 800 Ft/fő.

Egyéb foglalkozások:

  • Múzeum a bőröndben – Programunk keretében múzeumi munkatársaink mennek el az iskolába és tartanak interaktív bemutató foglalkozást a telefon, a telefonálás történetéről.

  • Születésnap a múzeumban – Programunkban a különleges alkalomhoz illő tárlatvezetést és játékot kínálunk, majd foglalkoztató termünkben lehetőséget adunk a további ünnepléshez.

bottom of page