top of page

IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS, BUDAPEST
•2022.10.15.-2023.03.26.•

ARCHIVÁLT ÜZENETEK VISSZAÁLLÍTÁSA kiállítás a kiállításban
és UNSEND pályázat válogatott anyaga

Kortárs művészet a Postamúzeumban

Különleges kettős kiállítással várja látogatóit a Postamúzeum, amelyeknek közös hívószava a kortárs képzőművészet. A tíz éve fennálló állandó kiállítás technikatörténeti emlékei között különböző hívószavak (szabvány, transzfer, titok, idő, szétfutó vonalak és hálózatok) mentén válogatott kortárs képzőművészeti alkotások kaptak helyet. A két idősík és a két különböző műfaj elemei egymással párbeszédbe lépve a kiállításban megbújó,  elsőre talán nem nyilvánvaló tartalmakra irányítják a figyelmet.

A kiállításon szereplő művészek: Faa Balázs, Fabricius Anna, Fábián Noémi, ifj. Ficzek Ferenc, Haraszty István, Kútvölgyi Szabó Áron, Matzon Ákos, Mácsai István, Németh Marcell, Szabó Ábel és Zsemlye Ildikó.

Az állandó kiállítás vendégműveivel párhuzamosan az időszaki kiállítóteremben fiatal művészek pályázati felhívásra beküldött alkotásai láthatóak. A 67 beérkezett pályaműből a zsűri nyolc alkotást választott ki, hogy az Y és Z generáció szemszögéből kapjunk szubjektív válaszokat az üzenet eltérő értelmezéseire, erejére, vagy a távközlésnek a személyes emlékezetre is kiható változásaira.

Az első díjat Juhász Nóra, második díjat Márton Dominika nyerte el. További kiállító művészek: Győri Blanka – Labus Miron, Kádár Emese, Mikáczó Alexandra, Tóth Boldizsár, Váczi Lilla, Vigh Violetta.

Zsűri: Don Tamás, Tayler Patrick.

 

A kiállítások megtekinthetők 2022. október 15-től 2023. március 26-ig.

Médiamegjelenések, kapcsolódó írások:

bottom of page