top of page
Postamúzeum programok

A 2023-as Múzeumok Őszi Fesztiválján három egyedi programmal, különleges helyszínre

invitáljuk a látogatókat, és magunk is teli bőrönddel visszük a múzeumot iskolákba.

A 7 hetes programsorozat Postamúzeumhoz kötődő részletei az idei "Jövő! Menő! Múzeum!" szlogennel ellátott hivatalos honlapon is megtekinthetőek. A programok ingyenesek, de regisztrálni szükséges. ↓↓↓

A Magyar (Királyi) Posta járműtelepe

P R O G R A M J A I N K

 • október 6. (péntek) 17:00-19:00 • Mesélő egyenruhák
  Hogyan öltöztek a postalegények, a levélhordók és a telefonos kisasszonyok? A 18-20. századi öltözetekről, az uniformisok és a polgári viseletek hasonlóságáról, különbségéről - a muzeológus, a művészettörténész és a restaurátor szemével. Vetített képes előadás és rendhagyó tárlatvezetés.

  részletek (helyszín és regisztráció)
   

 • október 7. (szombat) 10:00-16:00 • Rókavadászat Diósdon
  Tárlatvezetés és rádióamatőr bemutató a Postamúzeum diósdi Rádió- és Televíziómúzeumában. Takács István és rádióamatőr barátai bevezetik az érdeklődőket az amatőr rádiózás rejtelmeibe. Jöjjön el, ha szeretné megtudni, hogy a postát hogyan segítették a rádióamatőrök és kipróbálná a "rókavadászatot"!

  részletek (helyszín és regisztráció)
   

 • október 14. (szombat) 10:00-12:00 • Séta a Magyar Posta járműtelepén
  A Magyar Posta Központi Járműtelepének építését éppen száz évvel ezelőtt, 1923-ban kezdték el. A maga korában világszenzációnak számító műszaki megoldásokat rejtő telep a járműtároló csarnok, a szivattyúház, vagy az akkumu
  látortöltő állomás. Egy évszázad elteltével ma is innen indulnak útnak a csomagszállító vagy a levélszekrényeket ürítő postai járművek.

  részletek (a regisztráció lezárult, a program betelt)


Folyamatos programok:

 • szeptember 25. - november 10. • Utazó múzeum
  Programunk keretében múzeumi munkatársaink mennek el az iskolába és tartanak interaktív bemutató foglalkozást a telefon, a telefonálás történetéről.

  részletek (helyszín és regisztráció)

programok
bottom of page